2017. február 23., csütörtök

Oktatás

"A tanításban az a legjobb, hogy az ember fiatalok között van és legalább annyit tanul tőlük, mint amennyit tanít nekik." 


   Tegnap az egyik asszisztensemnek jelentkező lánnyal, Rékával (17) töltöttem a délutánt. Ő már ilyen fiatalon tudja, mi szeretne lenni. Van egy hobbi gépe évek óta, részt vett már egy egy napos tanfolyamon, kísérletezik otthon, már csak útmutatásra, önbizalom építésre, tapasztalatszerzésre és pár technikai tanácsra van szüksége a teljes tudás elsajátításához. Ezen kezdtünk el dolgozni együtt.

  Szerencsére épp napsütés és 15 fok volt tegnap. Kívánni se lehetett volna szebb időt! Egy egy órás elméleti áttekintés után kimentünk az utcára és az volt a feladata, hogy keressen formákat, alakzatokat és merjen közelebb menni a témához. 




Ezzel Rékának nem csak a gépét kellett legyőznie, (automata funkcióról manuálra váltani) hanem önmagát is. Mivel csak ketten voltunk az oktatáson a kezdeti szégyenlősség után hamar feloldódott és már nem csak a szokványos utcát látta, hanem meglátta a kerítésben a vízszintes vonalat, az faágakban az átlót, az autó lámpájában a kört. 




Ezután mozgó modellt, a labdázó kutyámat fotóztuk. Ez már nehezebb téma, szemmel alig lehet követni a focizó Sunny-t, de ezt is kipróbáltuk és gyakoroltuk. 

Végezetül a nyers képek feldolgozási folyamatát mutattam meg Rékának, hiszen az is nagyon fontos, minél hamarabb tisztában kell legyen vele, hogy tudjunk haladni. 

   Ez az első lépcsőfok a fotózásban és tulajdonképpen erre épül minden. Réka sikeresen vette az akadályokat. Jövő héten folytatjuk vele a gyakorlást.





   Mikor végeztünk, kocsiba ültünk és átbeszéltük a nap élményeit és a házi feladatát. Közben Réka elővett egy zöld zacskót. Kölesgolyó volt, imádom, de ez most zöld volt, spenótos. Megkínált és rájöttem hogy ezt még jobban imádom, mint a sima sósat.
Rékát kitettem a buszmegállóban és mentem tovább egy megbeszélésre a honlaposommal. Mikor végeztünk, őt is elvittem egy buszmegállóig és míg utaztunk felfedezte a zöld zacskót a kocsiban. Megkínáltam, ő is rögtön rázizzent és még aznap este rohant ilyet venni. :)
A nap tanulsága: mindig tanulunk egymástól valamit!



Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem!
Ha Téged is érdekel a fotózás, akár csak hobbi szinten és már van egy komolyabb géped, jelentkezz egy gyorstalpalóra és érthető nyelven pár óra alatt megtanítok Neked mindent, amire szükséged van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése